Over ons

Wij zijn de familie Slangen. Jan, Esther en onze vier kinderen Roos, Joep, Crit en Loes.
We zijn in maart 1999 gestart met boerderijwinkel ‘t Zittard. De plek waar we onze passie voor eerlijke en lokale producten kwijt kunnen. 

Jan runde in eerste instantie, samen met zijn broer, een landbouw- en tuindersbedrijf.
|Maar we wilden meer. Natuurlijke producten van goede kwaliteit tegen een eerlijke prijs aanbieden inclusief onze eigen geteelde producten. We zijn begonnen met het verkopen van groente- en fruitpakketten. Producten van collega’s uit de directe omgeving. Vers van het land naar de klant. Er kwam steeds meer vraag naar lokale streekproducten. Daarom maakten we ambachtelijke manden met streekjams (blauwe bes, kers), stroopjes (Asseltse paerekruutje, ziepnaat) wijn, bier en sappen. Leuk om te geven en om te krijgen. 

De vraag naar aanvullende producten en niet-seizoensgebonden groente en fruit werd groter. Toen hebben we de sprong gewaagd en zijn onze eigen verswinkel begonnen. De dorpsgroenteboer was er mee gestopt, waardoor we dit gemis een mooi nieuw gezicht konden geven met onze boerderijwinkel. 

In de voormalige koeienstal tegenover ons woonhuis zijn we begonnen en konden we ons assortiment uitbreiden met gesneden groenten, zuivel en buitenlandse producten. Veel collega’s konden hun producten vanuit onze winkel verkopen. Vers en van hoge kwaliteit. Producten die bovendien milieubewust geteeld zijn, met beperkt gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Niet volledig biologisch, maar wel natuurlijk en vers. Net als onze eigen geteelde asperges. 

De afgelopen jaren hebben we hard gewerkt aan de winkel zoals deze vandaag de dag veel tevreden klanten helpt. Dat is ons gelukt samen met steun van ons gezin en onze omgeving van gewaardeerde collega’s en betrokken buurtgenoten.  

Ons team

Susanne

Hallo, ik ben Susanne, gelukkig getrouwd en moeder van 2 kinderen van 17 en 19. Al 6 jaar werk ik met heel veel plezier bij boerderijwinkel t Zittard. Het persoonlijk contact met de klanten vind ik het leukste aan het werken in een kleine dorpswinkel. En de afwisseling in het werk is erg fijn. Naast het helpen en adviseren van onze klanten maken we alle salades en snijgroenten dagvers in onze keuken. Samen met mijn leuke collega’s proberen wij onze klanten een goed en vers product te verkopen en ook een goede tip en/of advies horen daarbij. 

Miranda      

Mijn naam is Miranda, 41 jaar. Ben getrouwd en heb een zoon van bijna 20 jaar. Ik kom uit een bourgondisch gezin en hou van lekker, goed kwalitatief eten. Het weten waar ons eten vandaan komt vind ik belangrijk. Mijn man en zoon eten gelukkig ook graag en lusten (heel makkelijk) alles. Zo koken we dan ook zeer experimenterend en staan we in ons gezin alle drie met veel fantasie aan de potten en pannen. Daarbij altijd vooropgesteld vers en van goede kwaliteit. Ik werk nu 10 jaar in de boerderijwinkel en in die 10 jaar is het assortiment flink uitgebreid, met allemaal producten die ik waardeer en achter sta. Doe mijn werk met passie en plezier. Bij mij staat de klant centraal en het geeft me een goed gevoel de klant tevreden met mooie, verse producten in de tas naar buiten te zien gaan. Bij mij kun je terecht voor tips en tricks, een eenvoudig recept of een kook/bewaaradvies. Ook sta ik open voor de kooktips/ideeën van mijn klanten. Want het werken in de boerderijwinkel op een dorp brengt met zich mee dat je de klant en zijn wensen leert kennen en dat je daarmee samen tot een mooie gevulde tas komt. Mijn kreet is: koop vers, eet vers en vooral geniet!  

Sanna

Mijn naam is Sanna Schoonenberg en ik ben sinds februari op zaterdag werkzaam bij boerderij plus winkel ’t Zittard. Het is mijn zaterdagbaantje. Ik zit momenteel in mijn examenjaar van 5 HAVO.  Het contact met de klanten, veel variatie in de werkzaamheden en de leuke, lieve collega’s zorgen ervoor dat ik elke zaterdag met plezier kom werken
Voor mij is het werk zelfs leerzaam want ik ontdek nog steeds nieuwe soorten groenten en fruit.
                        

Marjo

Vanuit de zorgsector in de groente en fruitwereld terecht komen is een hele omslag. Maar alle facetten die ervoor zorgen dat ik mijn werk graag doe vind ik terug op de plek waar ik nu werk.
Geen enkele dag is hetzelfde. Ik ben omringd met lekker eten, werk met leuke collega’s en mag meedenken met ideeën om te vernieuwen. Ik vind het een uitdaging om de kwaliteit op de hoogste lat te leggen en daar ook te houden. (wat overigens veel moeilijker is dan gedacht)
Graag geef ik mijn kookkunst kennis door als ik weer iets nieuws heb gekookt en andersom ben ik nieuwsgierig naar de recepten van onze klanten. Hopelijk tot ziens in de gezellige boerderijwinkel van St. Odilienberg.

Lili

Mijn naam is Lili, 52, getrouwd en moeder van 2 kinderen. Sinds febr. 2014 werkzaam bij de boerderijwinkel van Jan en Esther. Het was een hele omschakeling voor mij. Ik had nl 25 jaar tussen de boeken gewerkt. Ik heb er echter nog geen moment spijt van gehad dat ik deze stap gezet heb. Geen ene dag is t zelfde. Het werk varieert van klanten helpen tot het bereiden van salades en andere lekkere dingen. Zorgen dat de winkel en ook het magazijn en de koelcel netjes zijn. Vervelen doe ik me zeker niet. Sinds ik hier werk heb ik nog nooit zoveel lekkere recepten kunnen uitproberen. Uitwisselingen tussen collega’ s en klanten Ik blijf leren en dat vind ik super! 

Loes

Mijn naam is Loes slangen. Als jongste dochter werk ik sinds jan. 2017 op zaterdag in onze boerderijwinkel. In eerste instantie ben ik ondersteunend bezig bij alle voorkomende werkzaamheden. In de toekomst wordt dit verder uitgebreid met direct klantencontact.
Ik zit in mijn examenjaar, waarna ik verder ga leren voor facilitair leidinggevende.
Als zaterdaghulp in de winkel kan ik al ervaring opdoen op verschillende gebieden.
Daarbij kan ik een extra zakcentje natuurlijk goed gebruiken.